28.09.16

Okolí, základním kamenem úspěchu

Člověk musí tvořit. Nejen sám sebe, ale i své okolí, ve kterém se denně pohybuje. Protože největší vliv, motivace, pozitivní či negativní pohledy a správný nebo nesprávný přístup nacházíme právě u lidí, se kterými se denně vídáme, v prostředí, kde žijeme, v kruhu přátel, ve kterém se pohybujeme a také zde zařazujeme maličkosti, které jsou velké tím, že skrývají naši vnitřní sílu.

Každý člověk by se měl zamyslet, zda je jejich okolí motivuje, poskytuje širší obzory a propůjčuje křídla. A hlavně, zda se opravdu cítí sami sebou.  Je možné, že objevíte člověka, který se začleňujedo vašeho kruhu přátel jen proto, aby Vás držel na své úrovni a neustále Vám svazoval křídla ve strachu, že Vy něco dokážete dříve než on. Takoví lidé vámi rádi manipulují, nahrazují vaše zájmy, koníčky, ambice za jejich vlastní a upravují Vaše chování dle jejich potřeby, které jsou pro ně natolik důležité, že použijí jakýchkoli prostředků k tomu, aby vás dostali na místo, které jim vyhovuje. Na své cestě za svým cílem a ambicemi se bude objevovat tolik podobných lidí, kteří se budou snažit Vám ztrpčit průběh, ale žádný by Vám neublížil tolik, jako ten ve vašem okolí. Proto je důležité mezi vlastními přáteli udělat čistky. I když se zprvu zdá, že takový krok je až moc razantní a těžký, po relativně krátké době se odvděčí pocitem úlevy a rozletu. Jakoby se strhly kamenné zdi, které Vám bránili v rozhledu, a člověk si najednou uvědomí, kým vlastně chtěl být doopravdy. Vaši nejbližší ve Vás musí vyvolávat pocit důvěry a zároveň Vás vnitřně popohánět dál a dál. A právě díky vnitřnímu klidu máme možnost všímat si věcí, které nám byly dříve skryty.
Naše okolí je tedy důležité pro náš vnitřní rozkvět, slouží také jako naše opora i motivace. Je tím nejvlivnějším faktorem na veškeré naše vystupování a vývoj našich myšlenek. Vyberte si sami, zda budete raději svázáni potřebami a sobeckostí druhých nebo vaše myšlenky nebudou znát hranic.


2 komentáře:

  1. Velmi pekny clanok a pravdivy, okolie nesmierne vplyva na to ako sa clovek citi a kam to dotiahne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Naprosto souhlasím. Určitě je mnoho aspektů, které nás ovlivňují, ale troufám si říct, že okolí patří mezi ty nejsilnější.
      Mockrát děkuji za pochvalu :)

      Vymazat

Děkuji, že sis udělal/a čas na okomentování ❤.